_DSC0007 (1).jpg

styling horeca

Is het interieur van jouw horecaonderneming niet optimaal afgestemd op je bedrijfsconcept en op je doelgroep, maar heb je geen tijd om daar verandering in te brengen? Je kunt mij als stylist inschakelen om een uitnodigende, comfortabele en stijlvolle inrichting voor je gasten te realiseren waar je ook efficiënt en met plezier kunt werken. Vanuit duurzaam oogpunt werk ik vaak met nieuw én gebruikt meubilair. Dit levert een onderscheidende uitstraling op!

Werkwijze
We starten met een uitgebreide kennismaking. Ik wil graag weten wat je wilt bereiken met de nieuwe inrichting, met welke factoren we rekening moeten houden en welk bruikbaar en passend meubilair er al is. Met een quickscan bepalen we vervolgens samen welke stijl bij jullie zaak past. Ik maak een moodboard voor een eerste impressie van de nieuwe sfeer en stijl, inclusief bijpassende prijslijsten zodat je goed onderbouwde keuzes kunt maken. We maken een planning en dan start ik met de inkoop, plaats bestellingen en ga concreet aan de slag met de styling.

Wat kost dat?
Een stylingproject is altijd maatwerk maar is al mogelijk vanaf € 1.500,- exclusief meubilair. Een voorbeeld van een groter project: Een horecaonderneming binnen een theater wilde een geheel nieuw interieur. Het publiek vertrok na een voorstelling altijd snel, dus het doel was om een uitnodigende sfeer te creëren waarin theatergasten na de voorstelling nog even wilden napraten en een drankje drinken. Het was een uitdaging om in de zeer grote ruimte met een plafond van zes meter hoog een gezellige sfeer te creëren. Ik heb er verschillende zithoeken met een intieme uitstraling gecreëerd en verrijdbare statafels toegevoegd om piekbelasting mee op te vangen. Door de mix van nieuw, bestaand en gebruikt meubilair is een levendige ruimte ontstaan. Kosten: € 6.000,- styling en € 40.000,- meubilair/inrichting.

Doorlooptijd
De styling van een horecaonderneming duurt minimaal drie maanden. De doorlooptijd is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de keuze voor nieuw of gebruikt meubilair en eventuele levertijden. Maar: in deze periode hoef je je zaak geen dag te sluiten, dus je loopt geen omzet mis.

Meer weten?
Bel me of stuur me een e-mail voor een kennismakingsgesprek.