Sjouk

_DSC0031.jpg
BINNENSTEBUITENTV NPO2   Kijk hier naar de rondleiding van Sjouk (alias Alexis) door haar 'Dynastie chique' woning op tv bij Binnenste Buiten.

BINNENSTEBUITENTV NPO2

Kijk hier naar de rondleiding van Sjouk (alias Alexis) door haar 'Dynastie chique' woning op tv bij Binnenste Buiten.

Ik houd van zoeken. Naar mooie combinaties, naar oplossingen en naar spullen. Naar die ene lamp, die spiegel of dat specifieke vloerkleed waardoor een interieur een geheel wordt en persoonlijkheid krijgt. Items kiezen waar anderen aan voorbij lopen en deze in zo'n context plaatsen dat ze eyecatchers worden, daar ligt mijn kracht. Ik zoek en combineer net zo lang tot ik voel: dit klopt!

Als visueel verzamelaar laat ik mij inspireren door mode, kunst, architectuur. Ik ben altijd op zoek naar krachtige contrasten en geometrie. Het overdadige en extravagante uit de jaren '20 en '30, het opstandige uit de jaren '60 en het speelse uit de jaren '80, dat spreekt mij aan. 

Duurzaam stylen

Lees hier mijn rubriek ‘Sjouk in the house’ @bedrock.

Lees hier mijn rubriek ‘Sjouk in the house’ @bedrock.

Lees hier het interview in de Binnenkijker van Volkskrant Magazine.

Lees hier het interview in de Binnenkijker van Volkskrant Magazine.

Ik vind het belangrijk om bewuste keuzes te maken in mijn leven en werk. Interieurstyling beschouwde ik 'vroeger' als een materialistische luxe. Totdat ik ontdekte dat veel van wat ik mooi vind uit het pre-Ikea tijdperk stamt. Door slim en creatief hergebruik van items en materialen kan ik ook in mijn werk als interieurstylist een bijdrage leveren aan een mooiere en meer duurzame wereld. De meest fantastische woonitems kom ik tegen op veilingen, markten, vintage winkels en gewoon op marktplaats. Bij mij ontstaan de mooiste interieurs wanneer ik ook gebruik kan maken van al eerder gebruikte materialen. De combinatie van oud en nieuw zorgt voor een uitgesproken en aansprekend geheel. Een aantal inspirerende voorbeelden zie je hier.

Wat kan ik voor jou betekenen?

Soms draai je vast in de mogelijkheden van je interieur, helemaal als je al een tijdje zoekende bent. Ik help je 'losschudden', door buiten de gebaande paden te kijken en te zoeken naar het onverwachte perspectief. Een interieur gaat leven wanneer stijlen worden gemixt. Ik ga voor jou op zoek naar een stijl die je interieur weer doet leven. Ben je uitgekeken op een 'oud' item maar wil je er vanwege emotionele waarde ook niet vanaf? In een nieuwe context kan dit item nieuwe waarde krijgen. 

Lees hier mijn rubriek ‘Sjouk in the house’ @roomed.nl

Lees hier mijn rubriek ‘Sjouk in the house’ @roomed.nl

Interieurtrends zijn voor mij nooit leidend. Mijn benadering is persoonlijk, ik vind het belangrijk dat ik jou leer kennen. Mijn adviezen zijn praktisch, laagdrempelig en behapbaar. En je hoeft absoluut geen eindeloos budget te hebben voor een uniek en persoonlijk interieur. Ook met kleine ingrepen zijn grote effecten mogelijk.   

De inkoop en inrichting van je interieur kan je volledig aan mij overlaten, uiteraard werk ik dan in nauw overleg met jou. Of we maken een afspraak voor een flitsconsult waarin je ideeën, adviezen en tips krijgt waarmee je zelf aan de slag kunt. Welke dienst het beste aansluit bij jouw vraag, kunnen we in ons eerste (telefonische) contact onderzoeken.