Flitsconsult

Hoe voorkom ik een ‘net-gescheiden-studentikoos’ interieur?
November 2018
Dat was de vraag van Dennis, net gescheiden en wonend in een loft van 30m2. Belangrijkste tip: houdt de ruimte open en ga niet met klein meubilair werken om ruimte te sparen. Dus geen bed verstoppen achter gordijnen of een kleine tafel aanschaffen. Want dat maakt het studentikoos. Liever een paar grote meubelstukken, dan veel klein meubilair wat vaak niet eens lekker zit. Je wilt lekker leven. Bedenk waar je de meeste tijd doorbrengt; aan tafel of ben je meer van het loungen op de bank. Zit je graag aan tafel? Kijk dan eens naar een tafelbank gecombineerd met stoelen.
Zet het bed in de ruimte, op een laag podium. Dan krijg je meteen een leuk effect door het hoogte verschil en geef je het bed extra aandacht. Een mooi, stijlvol sprei en kussens er op en je kan loungen. En het scheelt weer een grote bank. Een chaise longue ter aanvulling is voldoende. Onder het podium kan je lades doen voor extra opberg ruimte.

Houd de ruimte open om zoveel mogelijk licht te behouden. Licht maakt ruimtelijk. Omdat het plafond niet heel hoog is heb je weinig ruimte voor hanglampen. Gebruik dus wandlampen en vloerlampen die naar het plafond schijnen waardoor het plafond hoger lijkt. Dennis heeft de mazzel dat hij een mooi dakterras heeft. Zorg voor mooie beplanting waar je vanuit je loft op kijkt. Dat verlengt je woonkamer.

Hoe creëer ik een persoonlijk interieur?
Oktober 2018
Dit weekend heb ik Linda een flitsconsult gegeven. Linda loopt helemaal vast met haar inrichting. Ze vindt het lastig om gezelligheid en een persoonlijke stijl in haar huis aan te brengen. 
Door middel van stijlkaarten hebben we haar stijl bepaalt: een mix van industrieel, hip, natural look en urban sjiek. Als ik haar stijl vertaal naar materialen en kleuren krijg je een mix van hout, messing, fluweel, wol en warme kleuren. Deze materialen geven ook meteen warmte en sfeer in Linda haar interieur. Door haar stijl te vertalen naar materialen weet ze ook beter waar ze op moet letten bij het inkopen van meubilair, lampen en accessoires. Aangezien ze verschillende ‘miskopen’ heeft gedaan, is ze blij met deze inkoop tip.

Linda houdt van verschillende stijlen. Door deze te mixen krijgt ze vanzelf een persoonlijk interieur en voorkomt ze dat haar interieur uit een tijdschrift lijkt gelopen. Een eyecatcher doet de rest. Haar keuze van stijlkaarten laat namelijk duidelijk zien dat ze wel van een eyecatcher houdt. Een lamp is mijn favoriete item om als eyecatcher in te zetten. 
Na 1,5 uur heeft Linda een duidelijk plan waar ze kan beginnen met de restyling en hoe. Dezelfde avond kreeg ik nog een berichtje dat ze al een shopdate had gepland met een vriendin die goed kan speuren. Dit fitsconsult had Linda kado gekregen van haar moeder. Je kan mij dus ook kado doen 😊