Hollywood Regency shoptour *Dolores del Dia - Amsterdam*

Dolores del Dia, een winkel vol met goud, glas, marmer, prachtige lampen, beelden. Daar moest ik naar binnen.

Tijdens onderstaande fotosessie bij Dolores was het een zoete inval van (vaste) klanten en vrienden. Naast een praatje waren ze ook nieuwsgierig naar de nieuwste aanwinsten van Dolores, want de items rouleren snel. Dat is precies de sfeer die de winkel ook uitstraalt: het inspireert, is uitnodigend & gezellig.

Messing flamingo's jaren 80 Dynasty style. 

Messing flamingo's jaren 80 Dynasty style. 

Stilnovo hanglamp.

Stilnovo hanglamp.

Wanneer ben je begonnen met de verkoop van meubilair in de Hollywood Regency stijl? 

Ik had altijd al iets met vintage. Een van mijn eerste baantjes was verkoop van vintage kleding. Daarna heb ik lange tijd in de horeca gewerkt, maar was ik ook altijd bezig met het afstruinen van vintage markten en winkels. Vóór deze winkel had ik 'Dolores' een van de eerste biologische lunchrooms aan de Nieuwezijds Voorburgwal aan de postzegelmarkt. Na 7 jaar was ik toe aan iets nieuws en ben ik deze winkel gestart.

Ik ben begonnen met de verkoop van brocante en meubilair in Scandinavische stijl. Maar mijn stijl veranderde langzaam steeds meer naar Hollywood Regency en Happy Chic. Mensen in mijn omgeving vonden het echt niet kunnen, dat goud. Maar nu zie je gelukkig steeds meer liefhebbers van deze stijl. Ik vind het altijd leuk om iets nieuws te doen, iets wat je nog niet veel ziet. 
 

Ovalen salontafel met marmeren blad. 

Ovalen salontafel met marmeren blad. 

Hoe koop je in, waar let je op?

Voor de inkoop ben ik vaak onderweg in Nederland maar ook in het buitenland. De Italiaanse markten zijn fantastisch. 
Belangrijkste voorwaarde voor de inkoop is dat ik het zelf mooi vind. Uiteraard let ik er ook wel op of het verkoopbaar is. Maar van de andere kant heb ik ook nog een zolder vol staan met dingen waarvan ik dacht dat ze verkoopbaar waren. Misschien moet ik daar maar eens een sale voor houden….

De pauw is een Curtis Jere design uit de jaren '60

De pauw is een Curtis Jere design uit de jaren '60

Wie is je ideale klant? 

Iemand die bezig is met de inrichting van een hotel of restaurant. Dat lijkt mij fantastisch. Tja en als je dan echt mijn grote wens wilt weten; inrichten van een jazzclub. Een Blue note-achtige tent, oud Italiaans, met een grote dansvloer, een podium met live muziek, obers in jacquet, een beetje rokerige sfeer. Oftewel Dorothy Draper-achtig. Nou wil het toeval dat ondergetekende ook graag een jazztent in wil richten. Dus bij deze kunnen eigenaren zich bij Dolores en SJOUK melden….

Dorothy Draper (1889-1969 VS) heeft interieur design tot een professie verheven. Ze was haar tijd ver vooruit en doorbrak de traditionele inrichtingen door gebruik van gewaagde kleur- en patrooncombinaties. Draper was de uitvinder van modern barok. Ze heeft theaters, horeca, restaurants en woonhuizen ingericht maar ook interieurs voor vliegtuigen en auto's ontworpen. Een gevleugelde uitspraak van Draper; 'If it looks right, it is right'.   

Krukjes van Sulo Caroline producties, tafel van Faux Bamboo. 80 jaren messing eend lamp op bar-cart, 

Krukjes van Sulo Caroline producties, tafel van Faux Bamboo. 80 jaren messing eend lamp op bar-cart, 

Heb je nog een tip voor het interieur?
Durf te experimenteren in je huis. Werk altijd met een of meerdere eyecatchers. Al heb je maar één uitgesproken item, bijvoorbeeld een lamp, dan kan dat al zoveel doen met je huis. Daar kan je dan de rest van je interieur omheen bouwen. Je moet wel een beetje lef hebben. Het mag knallen, uitgesproken zijn en opvallen. Gewoon proberen, het maakt je huis zoveel leuker. 

Dolores del Dia
Overtoom 297, 1054 HW Amsterdam
Openingstijd: donderdag t/m zaterdag 11.00-19.00 uur
Zondag 12.00-18.00 uur en op afspraak