Via Antica - Brussel

Ik heb een tijdje terug Brussel bezocht waar ik een paar hele mooie vintage winkels ben binnen gelopen. Waaronder Via antica. Een enorm groot pand, meerdere verdiepingen, helemaal vol met de meeste prachtige lampen, spiegels, kunstwerken en meubilair. 

Read More

Cravt Original-Duivendrecht

Cravt Original, een exclusieve groothandel met ambachtelijk gemaakte meubels van
zeer uiteenlopende, natuurlijke materialen zoals een kaptafel van roggehuid, lampen van mineralen, tafels van schelpen. 

Read More

Preview Botterweg Auctions - Amsterdam

Ook dit keer heb ik weer mooie items gezien bij de kunst & design veiling van de Botterweg Auctions. De prijzen zijn wel wat je van design kan verwachten, maar dan heb je ook echt wat moois staan. Een betaalbaar schatje is overigens het oranje Cone stoeltje! 

Read More

Venduhuis De Eland De Zon

Dit weekend is er weer een veiling bij Venduhuis De Eland De Zon. Vandaag t/m zondag, 8-11 september, zijn de kijkdagen. De veiling start 11 september. Zoals je zult zien heb ik mij uitgeleefd op sculpturen........

Read More

Mooie stukken

Weer mooi design ontdekt in Voorburg bij 'Mooie stukken'. Albert, de eigenaar, kan bevlogen vertellen over al het design in zijn zaak. Die lampen zijn ware eyecatchers!

Read More

Barbmama Design

Weer mooie dingen gespot dit keer bij Barbmama Design in Amstelveen. Gerund door de bevlogen Barbara & Marc. Ze hebben een loods vol met mooi meubliair en objecten uit de 20e eeuw.

Read More

Veilinghuis Peerdeman

Weer een leuk veilinghuis ontdekt, Peerdeman. Laagdrempelige veiling vanwege de prijzen maar ook door de aanpak, tijdens de veiling zit je tussen en op de te veilen items.

Read More

Botterweg Auctions

De Botterweg Auctions;  20e eeuwse toegepaste kunst & design. Prachtige stukken staan er tussen. Ook veel fotografie en kunstboeken. Alhoewel de meeste mensen online bieden, is het wel erg leuk om te gaan kijken. 

Read More

Venduhuis de Eland de Zon

Wat top om weer rond te mogen lopen met mijn camera en mijn oog te laten vallen op mooie, uitgesproken meubels, kunst en lampen. Dit gaat een goeie veiling worden, ik heb veel moois gezien. 

Read More

MaisonNL

Maisonnl, een smalle winkel aan de Utrechtsestraat vol met leuke items voor in je huis. Van servies, tot kandelaars, tot notitieboekjes, tot vazen. Ga er zeker eens langs als je iemand of jezelf iets kado wilt doen of gewoon ter inspiratie. Binnenkort ook een webshop. 

Read More

Veilinghuis de Zwaan

Rondlopen in de Zwaan is echt een belevenis. Een pand van 5 verdiepingen vol met kunst, antiek, design en tribale kunst. Terwijl ze nog druk bezig waren met het opbouwen van de veiling werd ik rondgeleid & geïnformeerd door de alleraardigste Anniek, stagiaire kunstgeschiedenis. 

Read More

Tussenin

Dit keer een shoptour in Asten-Heusden, vlakbij Eindhoven, bij Dorine & Lowie. Samen runnen ze Tussenin; meubilair uit de jaren '50 tot '80 met een paar bijzondere exemplaren er tussen.

Read More

Venduhuis de Eland de zon

Dit weekend is er weer een veiling bij Venduhuis de Eland de Zon; 28 t/m 31 januari van 11.00-17.00 uur.
Ik heb weer een paar mooie dingen gezien zoals de salontafel met olifanten, fantastisch. Zo met zijn 3tjes heeft iets vertederends.

Read More

Veiling preview *Venduhuis de Eland De Zon - Diemen

Vanaf 19 november zijn er weer kijkdagen bij Venduhuis de Eland de Zon. Ik heb alvast een leuke preview kunnen maken en een paar mooie dingen gespot die je in deze blog terug ziet. Zoek je nog een mooie kast, lamp of kunstwerk, ga dit weekend zeker even naar de kijkdagen.

Read More

Antiek shoptour *Piet Jonker-Baambrugge*

In de weilanden van de Vechtstreek staat het landhuis Piet Jonker met prachtige oude vloeren, schouwen, meubilair, lampen en accessoires met landhuisallure. Tijdens het fotograferen viel mij de prettige en rustige sfeer die er heerst, op. 

Read More